Kip Kerrie
Dit gerecht is voor 4 mensen
Ingredients
350 gr rijst
400 gr kip
400 gr sperziebonen
2 uien
2 teentjes knoflook
1.5 kippenbouillon blokjes
250 crème fraiche
gemalen komijnpoeder
kerriepoeder
cayennepeper
La Morena Diced Chipotle pepper
zonnebloemolie, peper & zout
Directions
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de kip in blokjes. Meng deze kip dan vervolgens met wat van de diced chipotle pepper en wat zout en peper.
Kook de rijst gaar volgens de verpakking in water waar ook een blokje kippenbouillon in is opgelost met wat zout. Kook in een andere pan tegelijk ook de sperziebonen.
Fruit de ui samen met de knoflook in een pan. Voeg vervolgens hieraan de kip en bak deze rondom goudbruin.
Voeg hieraan vervolgens de crème fraiche, kerriepoeder en komijnpoeder en een half blokje kippenboullion. En breng voor de rest het mengsel op smaak met zout , peper en Cayenne poeder.
Meng als laatste het romige kipmengsel samen met de sperziebonen en de rijst.