Kip Kerrie

Dit gerecht is voor 4 mensen

Ingredients

  • 350 gr rijst

  • 400 gr kip

  • 400 gr sperziebonen

  • 2 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 1.5 kippenbouillon blokjes

  • 250 crème fraiche

  • gemalen komijnpoeder

  • kerriepoeder

  • cayennepeper

  • La Morena Diced Chipotle pepper

  • zonnebloemolie, peper & zout

Directions

  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de kip in blokjes. Meng deze kip dan vervolgens met wat van de diced chipotle pepper en wat zout en peper.

  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking in water waar ook een blokje kippenbouillon in is opgelost met wat zout. Kook in een andere pan tegelijk ook de sperziebonen.

  • Fruit de ui samen met de knoflook in een pan. Voeg vervolgens hieraan de kip en bak deze rondom goudbruin.

  • Voeg hieraan vervolgens de crème fraiche, kerriepoeder en komijnpoeder en een half blokje kippenboullion. En breng voor de rest het mengsel op smaak met zout , peper en Cayenne poeder.

  • Meng als laatste het romige kipmengsel samen met de sperziebonen en de rijst.