Risotto met champignons

Dit gerecht is voor 5 mensen.

Ingredients

  • 1250 ml groentebouillon (of 1500 wanneer geen wijn)

  • 600 gram (kastanje) champignons

  • 450 gram risotto

  • 200 gram parmezaans kaas

  • 150 ml kookroom

  • 10 teentjes knoflook

  • 25 gram verse peterselie

  • 3 a 4 uien

  • olijfolie, roomboter, peper & zout

Directions

  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes.

  • Doe een beetje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui samen met 1/3 van de fijngesneden knoflook.

  • Zodra de knoflook en ui glazig worden voeg je de risotto toe. Schep de risotto goed om en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe.

  • Als de risotto te droog is en je bouillon is op voeg je wat extra water (zonder bouillon) toe.

  • Terwijl je daar mee bezig bent, verhit dan wat roomboter en fruit daarin de rest van de knoflook

  • Voeg daarna de champignon toe en bak ze tot ze gaar zijn, houd deze nog even apart

  • Als de risotto bijna klaar is voeg je de kookroom en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer dit goed door de risotto en proef of deze klaar is (de risotto korrel moet romig en zacht zijn maar wel een lichte bite hebben).

  • voeg champignon en peterselie toe